Följande tio punkter beskriver ganska väl hur en terrier betraktar ägandeförhållanden mellan dig och sig själv.
Lagen gäller allt som råkar komma i din terriers väg.


- Om jag tycker om det så är det mitt
- Om jag har det i munnen så är det mitt
- Om jag kan ta det ifrån dig så är det mitt
- Om jag hade det förut så är det mitt
- Om det är mitt så kan det aldrig vara ditt på något vis
- Om jag tuggar sönder det så är alla bitar mina
- Om det ser ut som mitt så är det mitt
- Om jag såg det först så är det mitt
- Om du leker med något och lägger det ifrån dig så är det automatiskt mitt !
- Om det är trasigt eller tråkigt så är det DITT
- Om det går att äta, så är det absolut mitt !

En gammal lag men ack så sann...

torsdag 28 juli 2011

Ta en leverpastejmacka å va som folk!!!

Har i flera år nu gått omkring och varit onormalt trött. Ni som läst lite i denna bloggen, men framförallt i min förra, vet hur jag aldrig får ordning på nåt i mitt liv och hem pga att min ork hela tiden tryter. Jodå, jag har sökt för detta men nääärååå det är inget fel på mig, lite låga järnvärden bara men ät en extra leverpastejmacka så blir det nog bra.

Att jämt vara trött, att aldrig känna sig utsövd utan mer eller mindra mosig i skallen jämt, att ha högt blodtryck till och från, att till och från bli så andfådd av att gå tre trappor upp att jag måste vika mig dubbel och vila när jag kommit upp innan jag orkar få i nyckeln i låset, allt detta och mer därtill har tärt på mig både fysiskt och psykiskt!
Jag har funderat på om det är biverkningar på de mediciner jag äter, eller är det min allmänna livssituation (dvs att jag inte jobbar) det beror på, eller sitter det bara i hövvet på mig eller VAD??!!!

Det är inget kul att jämt höra sig själv säga att man är trött, inte orkar och känna sig som ett "allmänt skämt" av sin omgivning, att inte bli tagen riktigt på allvar. Tillslut tar man ju egentligen inte sin egen trötthet på allvar själv heller fastän att man VET att såhär har det inte alltid varit och att det ÄR nåt som är fel i KROPPEN på mig!

För ett tag sen bytte jag vårdcentral och därmed läkare, eller eg var det över ett halvår sen men jag har inte masat mig iväg förrän i förra veckan. Tyckte inte då att det verka som han tog mig riktigt på allvar, visst han skicka mig till labb för prover men HUR många gånger har jag inte gjort detta förut??!!
Återbesök idag, jag ville inte alls gå för att jag var säker på att det som vanligt inte skulle resultera i någonting, men OJ så fel jag hade!!!

Nej, min trötthet har inte suttit i hövvet på mig!! Jag har SVÅR järnbrist, jag har nästan inget järn alls i blodet! Eftersom jag som sagt vetat om att jag har låga järnvärden (för DET har ju den förra vänliga vårdcentralen talat om för mig i omgångar som sagt, men med en leverpastejmacka kommer man ju långt enligt dom) så har jag själv försökt med receptfritt järn och Blutsaft bl.a men utan att bli ett dugg piggare. Tro fan det, jag behöver så mkt järn att jag inte ens kan ta så mkt som jag egentligen skulle behöva för läkaren sa att han vet att jag/min kropp inte kommer fixa det (man kan bli väldigt illamående av järn bl.a), men nu ska jag iaf ta så mkt jag kan av receptbelagt järn (1 tabl. 2 ggr/dag men eg. skulle jag behöva 3 tabl.). Den här läkaren kan inte fatta varför jag inte har fått behandling förut.

Nu ska jag äta detta i en månad och sen tillbaka för ny provtagning. Om det visar sig att jag då inte har fått upp mitt järnvärde till normala nivåer så måste man sätta igång en utredning för att hitta vad som kan vara den bakomliggande orsaken till att min kropp inte tar upp järnet som den ska.

Det är jättemånga känslor som far i kroppen just nu. Jag sitter faktiskt här med tårar i ögonen för att det känns som om flera år av mitt liv gått till spillo då jag inte har haft ork att göra allt jag vill, att jag inte klarat av att göra lika mkt på dagarna som förr. Mitt hem ser ut som FAN därför att min ork till att städa, laga mat, gå ut med hunden etc varje dag inte finns. Jag ORKAR inte göra allt på en och samma dag, och det jag prioriterar bort är städningen i första hand. Därtill har jag ju ont i kroppen så av den orsaken så orkar jag inte stå hur länge som helst tex.

Jag är ARG på min gamla läkare och vårdcentral som i flera år har vetat om mitt låga järnvärde och mitt höga blodtryck men bara sagt att "det är inte så farligt", samtidigt som jag är så otroligt glad över att ÄNTLIGEN få veta vad min trötthet beror på och kunna få påbörja en behandling! Dom har vetat om alla mina fysiska besvär (som enligt denna läkaren troligtvis orsakas av att min kropp inte har och inte har haft några som helst järnreserver) och ändå inte tagit mig på allvar för "du är så ung".
Jag ser inte fram emot det illamående jag troligtvis kommer få nu när jag påbörjar järnbehandlingen, men jag ser fram emot att jag förhoppningsvis ska svara bra på järnet och bli kvitt denna onormala trötthet, och om inte så vet jag att jag kommer utredas vidare.

Skulle DETTA vara så JÄVLA svårt för fucking läkare Ulla Kroneld (här kan ni läsa vad andra patienter sagt om denna läkare) att kunna hjälpa mig med???!!! Nej det ska visst till en MANLIG invandrarläkare för att bli tagen på allvar i det här landet! Nu kanske det ÄNTLIGEN kan börja bli lite ordning på mitt liv och min tillvaro igen!!