Följande tio punkter beskriver ganska väl hur en terrier betraktar ägandeförhållanden mellan dig och sig själv.
Lagen gäller allt som råkar komma i din terriers väg.


- Om jag tycker om det så är det mitt
- Om jag har det i munnen så är det mitt
- Om jag kan ta det ifrån dig så är det mitt
- Om jag hade det förut så är det mitt
- Om det är mitt så kan det aldrig vara ditt på något vis
- Om jag tuggar sönder det så är alla bitar mina
- Om det ser ut som mitt så är det mitt
- Om jag såg det först så är det mitt
- Om du leker med något och lägger det ifrån dig så är det automatiskt mitt !
- Om det är trasigt eller tråkigt så är det DITT
- Om det går att äta, så är det absolut mitt !

En gammal lag men ack så sann...

måndag 11 april 2011

Så SJUKT jäkla bra!!!!

Det eminenta svenska bandet Hoffmaestro & Chraa

Tindra, terapihund?!

Först ska jag beklaga mig lite.....jag menar Gullan vore ju inte Gullan om hon inte gnällde åtminstone LITE varje dag ;)
Min kamera är ju ett skämt, den har liksom gjort sitt (lägg därtill att jag är en usel fotograf så fattar ni varför det blir så få kort tagna). Den är seg som sirap, så att fota hundar tex är ju helt värdelöst.....när min kamera väl knäpper av kortet så är hunden redan ur bild :(
NÅN gång i en mkt avlägsen framtid (med tanke på min ekonomi) så ska jag köpa en ny kamera, och jag längtar tills den dagen!!

Så jag är dålig på att ta med mig kameran ut numera, TYVÄRR för alltid när jag INTE har tagit med den så händer det ju naturligtvis saker som jag hade velat fota......visst, jag har kamera i mobilen men jag vet inte,  sällan jag fotar med den. Häromdan så var det ju Tindras pusskalas med ett får som inte blev dokumenterat, och igår var det en spontan hundträff som hade varit kul att ha tagit kort på.

Det var ju ett härligt väder igår och mkt folk i Slottsskogen såklart, så jag räknade bara med en koppelpromis och inget bus för Tindras del, men så träffa vi en kille med en amstaff/pitbullmix som vi inte träffat på säkert över ett halvår. Hans tik och Tindra är jämngamla och fastän det var så länge sen dom träffades så kände töserna igen varandra direkt och busa glatt loss! Kul att se hur dom mognat båda två, dom leker på ett helt annat sätt nu, mkt mer kontroll över sina kroppar haha :)
Där leker dom alltså för fullt och då kommer det en kvinna med en Tibetansk spanielhane som glatt ger sig in i leken, och alla tre lekte ett bra tag och hade hur kul som helst :)
Skulle vara så roligt att ha såna kort för att slå hål på alla föreställningar om farliga kamphundar. Nu har ju som sagt båda tjejerna mkt bättre kroppskontroll så dom kan leka för fullt även med en mkt mindre hund utan att det blir för hårt, så himla kul!!
Så kass kamera eller inte, får nog försöka ta med mig den ut mer iaf......NÅT fastnar väl alltid på bild!

En sak som är kul med Tindra är att hon charmar ALLA (tja förutom en viss setterkärring då, men henne räknar jag inte ens med för den hon har ju inte alla hästarna hemma). Efter sitt andra löp nu så verkar Tindra ha mognat väldigt, blivit mer vuxen och lugnare. Hon är fortfarande glad, sprallig och busig precis som en staff ska va, men hon blir bättre och bättre på att lägga band på sig när det behövs, sen får vi väl se om det håller i sig eller om det bara är nu precis efter löpet hon är sån haha.
Nåväl, jag har aldrig råkat ut för att tex andra hundägare drar åt sig sina hundar när vi kommer eller verkar rädda för Tindra, och det många säger är att hon är så söt och ser så SNÄLL ut......och det ÄR hon ju; både söt och snäll.....precis som matte ;)
Nu när hon börjat lugna ner sig lite så är det även folk som är jättehundrädda som känner att "jo men jag vågar nog klappa henne iaf" :D

Faktum är att Staffordshire Bullterriern är en utmärkt terapihund och i Sverige finns det ett antal staffar som är utbildade terapihundar.
I lördags kan man säga att Tindra fick agera lite terapihund åt en annan hund.
Dom har träffats en gång förut så nu när dom träffades så visste redan Buffy att Tindra är en snäll hund. Förra gången dom sågs så vågade jag dock inte ha Tindra lös inne om Buffy var nere på golvet, för hur det än är så är Tindra en kompakt tjej på nästan 17 kg och Buffy en liten nätt dam på säkert inte mkt mer än knappt över kilot (jag vet inte exakt vad hon väger dock, men inte kan det vara mkt över ett kilo, det tror jag inte).

Den här gången så var dock Tindra lös tillsammans med Buffy inne och jag var mäkta förvånad över hur försiktig hon var! Tindra har alltid varit bra på att anpassa leken efter storlek på hund, men även om hon är försiktig med staffemått mätt så kan det bli för häftigt för en mkt liten hund som kan bli skadad i leken av misstag, så jag är alltid försiktig med mindre hundar. Men här märker jag som sagt att Tindra börjar mogna och få mer och mer kroppskontroll, dessutom är Buffy bara 5½ månad gammal så hon är ju fortfarande en liten valp och även detta är nåt som Tindra känner av. Ute vill jag dock inte ha Tindra lös med en SÅ liten hund.

Hur som, lilla Buffy blev för ett tag sedan väldigt skrämd av en stor svart hund (den var inte arg eller så utan ville bara leka), så det är så härligt att MIN lilla Tindra kan hjälpa att stärka upp Buffys självförtroende igen :)
Tindra gick t.o.m med undan när Buffy skällde på henne inne hihihi.
Så här kommer några kort på dom små söta damerna ute, och som ni kan se så är Buffy minst sagt frimodig i Tindras sällskap och inte det minsta rädd eller orolig, SÅNT gillar vi :)

Buffy är förresten en mix av Chihuahua och Powder puff
Pusskalas!!

Ingen rädder för "kamphunden" här..........och varför skulle man??!!

Äh, skit i dom där tråkiga människorna på bänken och kom och lek med MIG istället....meeeen, kom igen då!!!
Att fota hundrumpor DET är iaf nåt jag är allt för bra på :/
Nytt fint rosa halsband :)
 Alla korten blir större ifall man klickar på dom :)

lördag 9 april 2011

Såhär började min morgon.....

Först hade jag problem med att komma ur sängen i morse 
Jag var stel i nacken

Jag tvättade håret men fick ingen ordning på det


Det kändes som om jag hade baksmälla, fastän jag inte drack en enda droppe igår kväll
Min nya diet verkar inte fungera 
Jag sträckte mig när jag försökte träna 
Min nya hatt såg mycket bättre ut i affären
Jag tappar bort saker ....
Min boss gick hårt åt mig på jobbet
Det ösregnade på mig på lunchen...
... och min lunch ville inte stanna nere

Det känns som om jag sitter fast
Objudna gäster dök upp vid middagstid
Dessutom känns det som om jag håller på att få flunsan...
... för att inte tala om när jag är ensam på natten, då tycker jag att jag hör ljud nere i källaren
Det kanske blir bättre i morgon!!

Dagens tanke:
Hantera alla stressiga situationer som en hund.
Om du inte kan äta det eller leka med det,
bara pinka på det och gå din väg. 

fredag 8 april 2011

Barn + Tindra = KÄRLEK

Har ju skrivit om barn och Tindra tidigare. Jag bor i samma hus som ett dagis och bara en bit bort ligger ytterligare ett till dagis, och Tindra har varit populär hos barnen sen dag ett :)
I dagiset i mitt hus går en flicka som kan vara i femårs åldern och som är VÄLDIGT glad i Tindra, ibland träffas vi ju även på barnens fritid eftersom många bor nära där jag bor.
Iaf, idag när jag och Tindra skulle ut på eftermiddan så stod den här flickan här med två andra och lite yngre dagisbarn....hon ropa i vanlig ordning: 
- HEEEEJ Tindra!!!
Så klappar hon Tindra och sen vänder hon sig mot dom två yngre barnen och säger:
- Det här är Tindra! Hon är en Staffordshire Bullterrier och hon ÄÄÄÄLSKAR barn!
Hahaha, hur gulligt är inte det :)
Kärlek mellan ett barn och en Pitbullvalp :)

onsdag 6 april 2011

Bullshit!

Idag har min lilla tös blivit REJÄLT upphånglad av mammas grannes Shih-tzu som kom på besök......Tindra var smått förskräckt kan jag säga haha.....uppenbarligen har han inte en aaaaaning om att hon är en faaaaarlig kamphund, och inte hon heller ;)

Love is in the air......vad tror ni?
Tindra hösten 2010
Min Tindra
+
en Shih-tzu
Shih-tzun på den här bilden är TOTALT oskyldig till ovan nämnda hångel ;)
=
?

måndag 4 april 2011

En Staffordshire Bullterriers klagan

Hallojsan ojsan, Tindra speaking :)

Ja jisses, vad SKA en stackars hund säga om livet och tillvaron??!!
Hörde nåt löst rykte om att morsan min (ja alltså den tvåbenta, det är hon som behöver jobba på grejjorna, min fyrbenta mamma på Gotland hon är redan helt perfekt!) skulle lägga sig tidigt igår och komma upp tidigt idag, och bara DET var ju så kul så jag skratta i en kvart, men vänta det är inte färdigt ännu......nänä för - och lyssna noga nu! - FLITENS lampa skulle lysa här idag, HAHAHAHAHAHA!!!! Ja mkt tokigt har jag då hört i mitt drygt ettåriga liv men, det där tog ju priset alltså!
Jag vet inte jag, men den där flitiga lampan måste ha försvunnit på vägen eller nåt ;P

Nog är det konstigt att en människa kan hinna med så LITE på en hel dag, medans jag på bara dryga två timmars promenad har hunnit med MASSOR!! Ska strax berätta mer om det men först så ska jag berätta lite om natten och visa er några kort min matte har tagit. Vill redan nu förvarna om att korten är usla, men det är inte MITT fel! Morsan påstår att det är för att kameran är gammal och seg å helt värdelös, själv tror jag att det är HON som är en helt värdelös fotograf. Så, jag är lite småsur för att man står och poserar i all evighet men så lyckas hon ÄNDÅ inte knäppa av när man är som snyggast *suck*
Sen så tog hon inte med sig kameran ut, så ni får tyvärr inte se när jag och ett Dala Pälsfår pussades i Slottsskogen :(
Och Gutefåren som har  fått lamm och dom ser så roliga ut när dom skuttar å leker och stångas, jag tror jag skulle leka JÄTTEBRA med dom :)
Dessutom så pratar vi ju samma dialekt, och jag och Gotlandsrussen kommer oxå JÄTTEBRA överens och brukar pussas.

Tre älgar låg alldeles intill staketet idag och jag ville pussas lite på dom oxå, men dom bara låg där å glodde....fast om dom hade rest sig och gått fram till staketet så kanske jag skulle ha blivit LITE rädd, iaf först men sen skulle jag nog vågat gå fram för mamma säger att jag är en sån duktig och modig tös! Men när dom har kalvar så ska man inte gå för nära staketet säger hon, för det gjorde hon när hon passade sin daghund och älgmamman blev JÄTTEARG och rusade fram till staketet och VRÅLADE på älgspråket så mammas daghund blev JÄTTERÄDD fastän hon både var en stor (amstaff/pitbull), livserfaren och gammal dam (nästan tolv år).....låter lite läskigt tycker jag.

Jaha, men nu glömde jag ju berätta om natten.
Jo morsan nattsudda som vanligt och vi var ute en liten sväng, när vi gick förbi vår återvinningsstation så såg mamma att nån lagt en fotboll där. Det var inget fel på den bollen, iaf inte för en staff, så den tog vi med oss hem och mamma tvätta den ordentligt och den har jag lekt med idag.......skaka, döda och skälla på den tycker jag är roligast :)
Me and my ball :)

Visst är jag söööööt??!!
Min och mammas säng
Skruva den som TINDRA :D
Ser ni den lilla rödgula bollen i bakgrunden, det är min favvisboll som jag haft i ett år..............kan ni FATTA att en staff kan ha en boll i ett helt år utan att bita sönder den ;)
Men jag ÄLSKAR den bollen, kostade 15 kronor på
Netto säger mamma ;P
 Vill ni se bilderna i större storlek så är det bara till att klicka på dom 

Jaha, men för att återgå till ämnet; hur kan en min matte hinna så lite när jag hinner så mkt?!
Min mamma har inte hunnit göra NÅT idag.....tja förutom att idka tassvård på mig inkls. kloklippning, samt lite annan kroppsvård på MIG.....nog är det märkligt att DET har hon minsann alltid tid för, ta å gör det på dig själv istället *muttrar*

Som sagt, på drygt två timmars promenad så hann jag med ALLT detta och lite till!
Pussa på fåren och titta på lammungarna och älgarna som jag redan nämnt.
Busa loss lite på den geggiga hundängen.
Sett nyutblommade krokusar med en humla i.....jippie, det är SOMMAR!!
Gått fint i koppel.
Gått fint utan koppel.
Satt alla tassarna i backen och inte velat ta ett steg till om jag inte blir godismutad (funkar ibland men inte alltid, men en staff vore ju inte en staff om hon inte försökte, eller hur).
Ätit lite harlort, eller om det var rådjurslort.
Kissat några gånger såklart, men inte bajsat ;P
Stått i solen och bara njutit av livet och tillvaron och tänkt stora och viktiga tankar.
Burit en pinne.
Gnagt på en pinne.
Upptäckt EKORRAR!!! HUR har jag kunnat missa dessa trädklättrande gnagare förut??!! Jag blev ju helt tossig och fnattig i hela kroppen, och sån blir jag bara av råttor och möss annars....mamma säger att det är råttjägaren i mig som vaknar, hm synd bara att jag var i koppel.....lattjo små prylar det där.
Hälsat på en hund.
Tränat balans på stenar och stockar, och hoppat mellan stenar.....jag får stå, sitta och ligga på alla möjliga konstigt formade stenar och ibland är det jättevingligt, men jag är en hejjare på det och det är jättekuligt tycker jag :)
Klättrat i berg......morsan höll på att inte komma upp och tyckte jag skulle komma ner igen, HAHA, hon är rolig hon.....nä jag stod och vänta ut henne, för UPP skulle hon, det hade jag bestämt.....och efter mkt stånk å stön så kom hon upp.....KLEN människa det där ;O
Klättrat i träd och letat godis.
Haft godissök på marken.
Lekt med morsan å sprallat lös i skogen.
Hoppat upp på bänkar och fått göra olika saker, mest vill mamma träna STÅ.....fattar inte grejjen med att stå, men jaja då.
Tränat uppletande av kongen, och då även fått träna på min impulskontroll då jag inte får sticka iväg förrän morsan säger LETA.....konstiga regler, men lite kul är det ändå att vänta på det där förlösande ordet :)
Spanat på änder.
Jagat iväg ett par skogsduvor, det är ju bara SÅÅÅ kul haha....jag vet ju att dom kan flyga så jag försöker inte fånga dom direkt......fast mamma säger att jag egentligen inte får jaga fåglar heller, gaaaahhhh hon är så tråkig denna däringa människan ibland :(
Kommit på inkallning.
Haft bajssök....det är en egen sökövning som mamma inte riktigt har begripit sig på. MEN jag vet inte vad som har hänt med mig det sista för ibland kan jag liksom avbryta bajsletandet och välja morsans godis istället.......har inte kommit underfund med om det är ett bra eller ett dåligt tecken ännu.
När jag gjorde uppletandet av kongen så var jag så HIMLA duktig för en av gångerna när jag sökte så hittade jag en bonusgrej, MÄNNISKOBAJS.....MUMS som Maria Montazami skulle ha sagt :)
Så jag börja mumsa men då började morsan låta sådär surt, så jag sket i det då och letade rätt på kongen istället - som sagt, jag känner inte igen mig själv riktigt längre! - och på väg tillbaka till mamma med kongen så skulle jag ju springa förbi det där göttiga igen och då liksom glömde jag av mig och släppte kongen och sprang å åt lite till.....morsan lät inte glad så jag sprang upp till henne fast då hade jag ju glömt kongen, så hon sa till mig att hämta den och det gjorde jag UTAN att går tillbaka till bajset.....FATTAR ni vilken UPPOFFRING från min sida, men tror ni jag fick nån kredit för det eller??!! Näääärrrååå, morsan lukta mig i munnen och skrek; UÄÄÄCK, människobajs!!!.......Ööööhhh, jaaaha.....som om jag inte redan skulle vetat det liksom, HALLÅÅÅ??!! Ibland begriper jag mig inte på människor :(

Jaha, det var lite av allt jag hann med under min promenad :D
Nu har jag skrivit det här och nu är jag värd lite käk tycker jag.....och morsan då?! Nä hon har ingenting fått gjort å nu ska hon snart glo på TV.....I say no more :/

Over and out!!

söndag 3 april 2011

Bloggkartan

Ska ju försöka bli lite mer aktiv i mitt bloggande......även om jag inte behöver göra så tokmånga inlägg som idag ;P
Nåväl, har iaf lagt till min blogg på Bloggkartan, ifall det nu fungerar.En god natts sömn, hoppas jag!

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa lite i Härliga Hund innan jag somnar. Jo, det är en lyx jag faktiskt unnar mig, men 198 kr för 6 nr tycker jag nog att jag är värd trots allt ;)
Jag hoppas sedan på en god natts sömn så jag vaknar utvilad i morgon, klockan ska sättas på halv åtta.
I morgon ska flitens lampa lysa på alla plan här, så det så!

It's BAD you know

Imorgon är den första dagen på mitt NYA liv!!!
Jo jo, visst har jag sagt det förut men nu MÅSTE jag......mitt liv är en katastrofzon :(

En liten bit på vägen har jag ändå kommit i.o.m att jag fått röjt undan rejält i lägenheten, men fortsätter jag inte min städning och röjning (har inte gjort nåt på en vecka nu) så är jag snart tillbaka på ruta ett. Så DET är ju en del av det hela, likaså att övht få bättre ordning och struktur på mitt liv.
Ett problem för mig är att min ork åker så upp och ned, vissa dagar är jag så in i döden trött så det är ett under att jag ens kommer upp ur sängen.

Vill ju få bättre ordning på allt i mitt liv; från att hålla ordning i mitt hem till att sköta mig själv bättre och att göra mer med Tindra......men den allra största biten just nu är ändå ekonomin!
Alltså det är riktigt illa nu, känner mig som det vore dags för Lyxfällan......problemet är bara att jag inte överkonsumerar på det sättet och det finns liksom inget att ta av här :(
MEN, nu MÅSTE jag sätta till alla klutar och göra det lilla jag kan för att på sikt få skutan på rätt köl igen......med början IMORGON!

Jag hade planerat att kunna åka iväg och ställa ut Tindra nu i slutet av maj, men det GÅR bara inte :((
Jag vill inte ha det såhär!
Jag vill kunna GÖRA saker tillsammans med min hund, som att tex ställa ut henne, gå på fler kurser etc. Jag vill kunna lägga undan lite pengar så att jag har en buffert ifall jag får oförutsedda utgifter (vilket man ju alltid får när man har djur!). Jag måste helt enkelt hushålla bättre med pengarna, det är svårt med min redan tighta ekonomi men det GÅR bara jag anstränger mig mer och disciplinerar mig!
Imorgon får jag börja dagen med att ringa banken och hoppas på att inte bli halshuggen! Steg ett är att komma ikapp mig på mitt övertrasserade kreditkort, och en sak kan jag då säga er; MITT liv är då ingen Shopaholics bekännelser precis, så här ligger inga Hermésscarves och skräpar i byrålådan som jag kan sälja av :(
Faktum är att inte ens Lyxfällan skulle kunna komma till min undsättning för här FINNS inget att sälja.....eller iaf inte mkt. Sak nr två att göra imorgon är att ändå slänga ut två annonser på Blocket: en kaninbur respektive en hundbur, och hoppas på att det kan inbringa några kronor.

Så även om soundtracket till mitt liv är den här låten så är det R.L Burnside som får ackompanjera det här inlägget.....och nånstans nångång så måste man ju börja om det ska bli en förändring, och jag tänker börja redan ikväll med att gå och lägga mig tidigt så jag kommer upp tidigt imorgon, för det är hårda tider nu och mkt för mig att ta itu med.....It's bad you know!

Kompletterande tankar ang ett tidigare inlägg om hundhållning

Jag skrev ju ett inlägg för några dagar sen om det här med att inte lämna sin hund utan uppsikt, och känner att jag vill skriva lite till ang detta ;)
På söndagarna så brukar jag titta på tv-programmet Djurräddarna på Nya Zeeland TV4+ och idag var det en ägare som fått sin bil stulen med hunden i, som tur var kom hunden till rätta.

Generellt så tycker jag inte att man ska lämna hundar ensamma i bilen om man inte absolut måste, dels för att bilen kan stjälas med hunden i men oxå för att det händer att folk gör inbrott i bilen enbart för att stjäla hunden. Men, självklart är det så för oss alla att vi ibland måste lämna hunden utan uppsikt, men där vi kan undvika att göra det så tycker jag att vi ska försöka göra det så lite vi kan. Det finns ju folk som t.o.m haft inbrott i sina hem där dom enbart stulit hunden, så det allra tristaste ang det här ämnet är ju den utveckling som skett att man stjäl hundar :(
I England tex finns det organiserade ligor som håller på med detta att stjäla och sälja hundar, och det är nog bara en tidsfråga innan vi får det här oxå tyvärr.

Som anknytning till det om hunden som satt intrasslad i skogen i kopplet i 27 dar (!) pga sin mattes dumhet skulle jag även vilja ta upp detta med lösa hundar i skog och mark. För mig är det en självklarhet att vi ALLTID ska ha koll på var hunden är någonstans! En hund ska inte dra iväg så långt så att vi inte kan se den (det är dessutom förbjudet i lag såvida det inte är en arbetande hund!), så som var fallet med denna hunden.
Återigen så handlar det om att hundar som drar iväg så oxå kan bli stulna, men framförallt så handlar det ju om att hunden kan fastna, dra iväg och bli skadad och/eller ställa till med skada på det vilda djurlivet i skogen (alltifrån att riva och skada/döda djur till att jaga dom till döds, tex har det hänt att hundar i Slottsskogen jagat rådjur utför stup).
Dock, detta gäller ju alltså oss med vanliga sällskapshundar. Däremot så finns det ju arbetande hundar som tex vissa jakthundar som ska arbeta fritt i skog och mark, men så är det oxå dessa hundar som oftast dör i olyckor när dom springer löst; alltifrån att dom springer ut på vägen och blir påkörda, till att dom blir dödade av annat vilt eller så illa skadade att dom måste avlivas på plats (det händer ju tex att älgar sparkar hundar).

Så summa summarum av det jag vill förmedla: Vi kan inte alltid göra "rätt" hela tiden, men vi kan försöka använda vårt sunda förnuft så mkt det går och försöka undvika situationer där våra hundar helt i onödan kan råka väldigt illa ut.
När det gäller detta att inte binda upp hunden utanför affärer så tror jag tyvärr att det råder stor okunskap om att hundar faktiskt stjäls :(
Jag själv hade inte ens kunnat tänka den tanken när jag fick min första hund och hade bundit upp henne utanför en affär och sen fick mig en rejäl skopa ovett från min mor. Så alla hundägare därute, sprid gärna budskapet till andra hundägare för det gör jag, och säkert 8 ggr av 10 så blir de hundägare man upplyser detta om helt chockade för dom hade inte en aning om detta att hundar faktiskt stjäls! Men visst är det för djävligt att man inte ska kunna lämna sin hund utan uppsikt en liten stund utan att riskera att den blir stulen och gud vet vad som kan hända då :((

Goda grannar

Som jag har skrivit om förut så bor jag som hyresgäst i en bostadsrättsförening och det trivs jag kanonbra med, sen har jag väl iofs åsikter om hur det allmänyttiga bostadsbolaget Poseidon med sossarnas goda minne sålde ut många av sina hus till det kapitalistiska bolaget GE Capital.
Nåväl, efter några år så blev det alltså en ombildning till bostadsrätter. Jag tycker det är skandal hur allmännyttan har sålt ut sina hyreshus och jag tycker inte om att det blir allt färre hyresrätter till hyror som normala folk har råd att betala :(

Vid ombildningen så lät jag mig övertygas av mäklarfirman att jodå det skulle bli så bra så och jag skulle få banklån utan problem, det fick jag nu inte och idag är jag faktiskt glad för det! Generellt så tror jag att jag har lägre boendekostnad än vad mina grannar som har bostadsrätter har, dessutom behöver jag inte oroa mig för att behöva stå med dyra kostnader ifall nåt skulle gå sönder/blir utslitet och behöver bytas (tex kyl och frys).

Ofta finns det en kritik vid såna här ombildningar ifrån de som av ena eller andra orsaken blir kvar som hyresgäster, tex att dom inte vill ha sina grannar som hyresvärdar och att det känns olustigt och att dom skulle bli sämre bemötta etc. Visst vet jag att det förekommer att man försöker bli av med hyresgäster, men oftast vid ombildningar så behövs det en viss andel hyreslägenheter oxå, så det där sitter nog mest i hövvet på dom som känner så. Det är ju knappast så att mina grannar går omkring och tänker: "Haha, JAG är hennes HYRESVÄRD"......däremot så är jag kritisk till alla dessa ombildningar som skedde speciellt i slutet av 90-talet, men det är av helt andra orsaker.

Jag har bott i min lägenhet sen 1997 och här tänker jag förbli, mig får dom bära ut med fötterna före ;)
Jag trivs kanonbra här! En styrelse som är lyhörd inför både bostadsrättsinnehavare och hyresgäster, och framförallt så känns det mkt mer "lättarbetat" och nära än stora bolag (GE Capital hade tex ökända Newsec som förvaltare, även om jag inte kan klaga på just honom som var ansvarig för vårt område, han var bra).

Nåväl, nu har jag alltså fått nya grannar mitt över mig (dvs i samma uppgång). Det är ju alltid lite spänt när man får nya grannar, dels för att jag har hund (och den ras jag har), dels för att det är gamla lyhörda hus så det sista man vill ha är ju grannar som inte tål ljud. När jag bodde i  min förra lägenhet så hade jag ett tag en ung tjej som granne som ta mej fan gnällde på ALLT, men i det här huset så har jag KANONGRANNAR och har haft i stort sett hela tiden! I huset brevid bor en tjej som jag umgås med ibland och hon är SJUKT känslig för ljud (hon bor alltså i vår BRF), jag har sagt åt henne att det är väl en evig tur att hon inte bor i mitt hus och uppgång för då hade hon nog blivit galen haha. Inte så att vi för en massa oväsen här, men hon fixar inte dom mest vardagliga ljud som att folk öppnar och stänger fönster och dörrar på ett normalt sätt, hon tycker man ska smyga igen allting liksom.

Just lägenheten mitt över mig har det varit en väldig ruljans på invånare under många år då dom som haft lägenheten förut (först som 1:a hands hyreskontrakt och sedan de två ägare som varit fram till nu, det är tredje ägarna som flyttar in idag) pga jobb och studier på annan ort har bott väldigt korta perioder i lägenheten, utan de har hyrt ut den i andra hand. Alla som bott där har varit kanon utan ett par där killen var en jävla surmupp, och det sista paret som var lite skumma (men inte alls gnälliga eller så).

Jag har ju vetat några månader nu att det kommer ett nytt par. Hon som sålt lägenheten hade inte träffat dom själv men mäklaren hade sagt att det är ett ungt par. När mäklaren var här och förberedde inför visning av lägenheten och prata lite med mig så sa jag att det enda jag hoppas på är att det inte kommer några som är hundrädda/hundhatare och/eller några som inte accepterar min typ av hund.........men med tanke på hur belamrad min ytterdörr är med dekaler på staffar, SSBT-dekaler, en varning för hunden skylt med en amstaff (det fanns inte med staff när jag köpte den) samt en dörrmatta utanför dörren med staffar på så kände jag mig ganska lugn på den punkten, jag menar det är ju ganska uppenbart vem dom kommer få som granne ;)

Nu håller dom alltså på att flytta in och jag och Tindra träffa killen förut, han var skittrevlig så jag utgår från att även tjejen är det, så det bådar ju gott det här :)
Som sagt, jag har haft tur med mina grannar. En av nackdelarna med ombildningen har oxå varit att folk flyttar in och ut hela tiden så det är tyvärr inte samma granngemenskap som förr. Jag tillhör ju den typen som tycker om att kunna snacka med mina grannar och ogillar när folk bara går förbi utan att hälsa. Jag kan uppleva det som att unga människor ofta är både gnälligare och mer ointresserade av att vara sociala med sina grannar än gamla människor. Jag menar inte att man måste umgås, men att säga HEJ när man möts och att ta direktkontakt med sin granne om man tex blir störd istället för att bara gå och sura för sig själv och/eller sätta upp arga lappar eller ringa hyresvärden/styrelsen/störningsjouren. Att ha en direktkommunikation sinsemellan är nästan alltid det bästa och kan förebygga många problem, det är iaf min åsikt :)

Dom två föregående som ägt lägenheten har varit öppna härliga människor som inte dragit sig för att ringt på och fråga om dom tex har behövt låna nåt, sånt gillar jag! Kul oxå för så gjorde man ju förr, men både dessa personer var unga människor så det är gött att detta inte helt har dött ut tycker jag. Tror det kommer bli kanon med mina nya grannar för killen (det är ju som sagt bara han jag träffat ännu) presentera sig och tog i hand, DET bådar gott för grannsämjan.........räddhågsna personer som inte vågar mötas i trappen är så trist.

Till sist så tycker jag det känns så skönt att här är det inte TAL om nåt förbud mot vare sig att ha djur eller nåt om att vissa hundraser inte skulle få bo här. Här är det ingen som är negativt inställd till min Tindra vare sig av boende eller personal som tex fastighetsskötare och städerska, tvärtom! Så vad mer kan man begära; jag bor i världens bästa hus i världens bästa område med en hyra som är human och har kanongrannar......ett bra boende där man trivs är så viktigt för välmåendet, och jag är lyckligt lottad :)

lördag 2 april 2011

Får man ta med sig hunden till affären? Samt en vädjan/upmaning!

Idag så var lilla fröken - ja Tindra alltså ;) - inte så hågad att gå på nån längre tur så jag tänkte efter halva promenaden att vi skiter väl i det då och tar oss ner till stan istället. Planen var egentligen att Tindra äntligen skulle få rasa av sig lös efter tre veckors koppelpromenader då hon varit i sitt andra löp, men vi kom ut sent och det var lite småkallt å ingen av oss hade nån större lust som sagt. Hon fick iaf busa av sig lite och ha lite promenadsällskap med grannens springer spaniel :)

Nåväl, stan var det.
Nu var det ett bra tag sen vi vare sig åkte spårvagn eller var i stan (längre sen hon var i stan än hon åkte spårvagn dock). Nere i Nordstanstan tror jag inte vi varit sen hon var ett halvår, så hög tid för lite stadsträning alltså! Nu är ju Tindra relativt van ändå i och med att vi bor såpass centralt så det där med trafik osv är hon ju van vid.

En sak som många hundägare faktiskt inte vet är att det i de allra flesta affärer (förutom matbutiker, många servicebutiker, Systembolaget och apotek tex) så är det tillåtet att ta med sig hunden in. Finns det ingen hundförbudsskylt så går jag helt sonika in med hunden, då får dom isåfall säga till om man inte får vara där och då brukar jag oxå passa på att säga att dom bör sätta upp en skylt om det.
Den absolut trevligaste butiken att gå in i med hund är Åhléns i Nordstan! Inga fördomar mot "kamphundar" i den butiken kan jag säga, tvärtom haha! Bara en gång har en anställd undrat över det där med kamphund och det var damen i Cliniques avdelning när jag var där med min daghund (amstaff/pitbullmix) när hon levde, men hon var absolut inte negativt inställd utan bara nyfiken på dessa hundar och deras historia :)
Jag har behövt ta mig till Åhléns länge nu för jag har haft ett sånt där bonuskort på 50 kr som snart går ut och jag behövde hårspray, så det passade ju perfekt att åka ner till stan......och i vanlig ordning blev vovven kelad med av flera expediter :D

Så till vädjan/uppmaningen: Snälla snälla SNÄLLA, lämna ALDRIG era hundar utan uppsikt!!! Detta gäller framförallt att inte binda hundar utanför affärer, men även att låta hundarna vara ute ensamma i trädgården.
Även om man önskar att det skulle vara annorlunda så är det faktiskt så att hundar är väldigt lättstulna och det är många hundar som stjäls, om ni älskar er hund så tänk inte: "Det händer inte mig, och absolut inte HÄR!"
Hundar stjäls av alla möjliga orsaker och ingen plats eller ras går säker :(
En del hundar säljs, en del används till hundslagsmål, en del kanske behålls av dom som stjäl den (men detta är nog det minst vanliga), och en del bara plågas ihjäl för tjuvens egna sjuka nöjes skull.....så får ni inte ta med hunden in i affären så gör er hellre omaket att gå hem och lämna hunden innan ni går tillbaka till affären!!

När det gäller att inte ha sin hund under uppsikt i tex trädgården så är det lite av samma orsak, hunden kan bli stulen; men oxå för att det kan hända olyckor. Detta gäller ju även om hunden står uppbunden utanför en affär, den kan tex bli skrämd av ett barn och uppleva sig trängd då den inte kommer undan (den är ju bunden) och kan i värsta fall bita.
När det gäller hundar i trädgården så har det ju hänt att tex hundar blivit attackerade då hunden hoppat ut från trädgården. Ibland är det den hunden som tagit sig ut ur trädgården har attackerat en hund som kommit gående med ägare utanför, och ibland har det varit tvärtom (dvs att den utspringande hunden har blivit attackerad).

När vi ändå är inne på "what not to do" så undrar jag bara om vissa hundägare är HELT utan hjärnceller??!! Sunt förnuft säger väl att man INTE låter sin hund springa lös i skogen med ett koppel hängandes efter sig (och dessutom dra iväg så långt att man inte alls ser den!),  men NÄ detta sunda förnuft är det uppenbarligen somliga som INTE har :((
Ibland undrar man om vissa hundägare övht är rädda om sina hundar??!!
Det var allt för idag :)