Följande tio punkter beskriver ganska väl hur en terrier betraktar ägandeförhållanden mellan dig och sig själv.
Lagen gäller allt som råkar komma i din terriers väg.


- Om jag tycker om det så är det mitt
- Om jag har det i munnen så är det mitt
- Om jag kan ta det ifrån dig så är det mitt
- Om jag hade det förut så är det mitt
- Om det är mitt så kan det aldrig vara ditt på något vis
- Om jag tuggar sönder det så är alla bitar mina
- Om det ser ut som mitt så är det mitt
- Om jag såg det först så är det mitt
- Om du leker med något och lägger det ifrån dig så är det automatiskt mitt !
- Om det är trasigt eller tråkigt så är det DITT
- Om det går att äta, så är det absolut mitt !

En gammal lag men ack så sann...

måndag 27 september 2010

Feng Shui och simultankapacitet, eller nåt.....

Nja, nu handlar ju egentligen inte feng shui riktigt om heminredning på det sätt som vi har gjort det till här i väst, men västvärlden har ju en tendens att omvandla - och ofta försköna - österländska läror så att det bättre skall passa vårt västerländska synsätt, och en mer eller mindre förändrad österländsk visdom är väl iofs inget fel så länge det blir bra ;)

Nåväl, det sagt om detta så kan ju var och en som känner mig själv räkna ut att något minimalistiskt "feng shui"-hem kommer Gullans lilla två aldrig att bli, MEN nog har det stor betydelse för vårt välmående hur vi har det i våra hem (och som tur är har ju alla olika tycke och smak)!

Jag har inte haft nån ordentlig ordning i hemmet på länge nu och det påverkar mig faktiskt nåt oerhört på alla aspekter av mitt liv, för när jag inte har ordning i hemmet så har jag svårt att få ordning på resten oxå. Det är som om det inte blir nåt flyt i tillvaron på nåt sätt och allt jag företar mig tar sån tid, men NU mina vänner är det stora ändringar på gång haha ;P

Helt färdigstädad är inte lägenheten ännu men nu är det liksom bara finliret kvar. Jag har fått på mina mattor på golvet, och t.o.m Tindra verkar trivas bättre med mattor på golvet :)
Jag har dessutom möblerat om i köket så att jag återigen har det som jag hade det innan jag köpte en kökssoffa av grannen för många år sedan. Tyvärr kunde jag inte ha soffan där jag hade tänkt mig så jag var tvungen att möblera om, och faktum är att jag aldrig trivdes med att ha det så. Just köket är så himla viktigt för mig och mitt mående, för trivs jag inte i köket där jag ju (helst!) ska sitta och äta (och framförallt frukosten som är det mål jag ALDRIG slarvar med) så är det som om allt fallerar på nåt sätt och det blir ingen ordning på nåt. Det låter ju helknäppt, men jag har å andra sidan aldrig påstått att jag är normal så ;P

Att ha en kökssoffa har många fördelar, men faktum är att nu sen jag tagit bort den och möblerat så att jag trivs i mitt kök igen så märker jag att soffans fördelar faktiskt inte uppväger de fördelar det innebär att jag trivs i köket! Med ett kök jag trivs i så är det som om jag kommer igång med dagen mkt snabbare, jag äter min frukost och tar sedan itu med dagen å sitter inte å sölar bort halva dan. Att laga mat och äta middag och inte slarva med den biten blir oxå mkt bättre/lättare. Så som sagt, nu känns det som om det finns hopp om livet även för en slarver som jag!

I lördags var jag på teoridelen för fortsättningskursen i vardagslydnad, eller tja, iaf halva delen; först kom det inga spårvagnar för det hade blivit stopp i Brunnsparken så redan där var jag försenad 20 minuter, sen så hitta jag inte till hundskolan utan snurra runt i en halvtimma innan jag hitta (sååååå typiskt mig, lokalsinne noll). Väl där fick jag mig iaf till livs lite matnyttigt, men jag kände att fortsättningskursen är nog ett snäpp över min och Tindras nivå för tillfället. Inte så att hon inte kan de flesta momenten, men hon har ju inte vanan att arbeta tillsammans med andra hundar och det är framförallt det vi behöver träna på, så vi kommer börja från scratch och starta på valpkursen istället. I lördags var det första gången Tindra var ensam så länge som fyra timmar i ett streck, Tindra är ju över huvudtaget sällan ensam, men det hade gått jättebra. Idag ska jag gå på teoridelen för valpkursen istället så idag kommer det återigen bli runt fyra timmar som hon är ensam, och jag hoppas att hon INTE kommer dra och bita i tottar och fransar på mina trasmattor nu bara! Jag lade nämligen på mattorna igårkväll så hon är ju inte så van vid dom ännu. Det är inte bra för hundar att äta trådar och tygband tex för det kan vrida sig runt i tarmarna, men jag tror nog inte hon kommer gå loss på mattorna (fingers crossed).

Förutom detta så har jag från och med igår börjat med en ny taktik för att komma upp på mornarna, för nu MÅSTE det vara slut med detta sena uppvaknandet var och varannan dag. Men det är inte lätt att ta sig upp när man har en übertrött vovve som inte har några som helst ambitioner på att gå upp före klockan tolv om hon slipper, två trötta individer som bara vill sova länge alltså, det är ju jag som får dra upp Tindra :/
Borde det inte vara tvärtom haha?! Jag menar de flesta har ju hundar som väcker dom på morgonen, men inte Tindra inte, hon kniper ihop med ögonen för allt hon är värd å snarkar vidare!

Alltså, min nya taktik är att sluta snooza. Nu har jag satt mobilen på kl.07.30 mån-fre och 08.30 lör och söndag, och med snoozefunktionen avstängd. Mobilen har jag vid sängen och när den ringer stänger jag av den. MEN, det är ju inte säkert att jag vill eller orkar gå upp då och istället för att hålla på att snooza var tionde minut i en timma, och sen kanske ändå inte gå upp utan somna och sen sova till halv ett på dan om det vill sig illa (Tindra den lilla skiten hon sôver ju hon med!), så har jag ställt en back-upklocka (en vanlig väckarklocka med en sån där ringsignal man bara inte kan ignorera) i andra änden av sovrummet så jag MÅSTE gå upp för att stänga av den, på detta sätt hoppas jag kunna få ordning på mina sov(o)vanor!
Igår så gick jag upp innan den andra klockan ringde, idag så tog jag med klockan till sängen å la mig igen (satte om klockan på nio) för jag var übertrött, för att inte tala om Tindra som gosa in sig med huvudet i min nacke och snusa vidare, gäääääsp, det hjälper ju INTE till för att komma upp :O
MEN, tio minuter senare så gick jag faktiskt upp, HALLELUJA!!!! Och det ÄR ju skönt när man väl kommit igång!

En annan sak jag ska börja med är att vi SKA gå en runda direkt på morgonen före frukost som brukar ta ca 20-30 minuter, MINST alltså! Det svåra här är återigen att få med Tindra (jepp, sån är jag......skyller allt på hunden ;P) för hon är minst sagt motsträvig att gå på mornarna, hon vill kissa, bajsa och sen gå in för lek och frukost. Men vi behöver komma ut på fler halvkorta promenader om dan, som det är nu så blir det en rejäl runda om dan men utöver det så måste vi gå lite fler "halvkortrundor", Tindra är såpass gammal nu så det är hög tid för det! Det är svårt att få med henne på promisar på morgonen och på kvällen, och med mina knasiga sovvanor (och ja, då ÄR halv ett "morgonen" för Tindra, dvs före första målet mat) så har ju ibland halva dagen redan gått när vi kommit upp så det har ju inte funnits så mkt att "spela" på. SLUT med det alltså!!

Börjat komma igång bra med träningen med Tindra, eller det har vi väl gjort hela tiden egentligen även om vi tränar på "vårt" vis, dvs mkt med lek. Nu ska jag däremot börja strukturera upp saker lite mer, bl.a tänka igenom mina kommandon och vad jag vill att hon ska göra när jag säger dom. Med det menar jag tex att ha olika nivåer på kommandon och att jag inte ska använda kommandon innehållande två ord som kan förvirra.
Tex så använder jag ju kommandot "sitt", i vissa situationer betyder det att hon ska sitta kvar tills hon får ett frikommando "varsågod" eller "hopp å lek", det är inga problem för hon vet när hon måste invänta frikommando. Jag personligen vill inte att kommandona "sitt" och "ligg" ALLTID ska innebära att hon måste sitta eller ligga kvar tills hon får frikommando (medan andra tycker att det SKA vara så) och då behöver jag ju ett annat kommando när hon skall sitta/ligga kvar.
Det klassiska kommandot för att ligga kvar är ju "plats". Jag har använt mig av "sitt kvar" när hon ska sitta kvar (ligg kan hon inte lika bra ännu, så ligg kvar har vi inte tränat alls), men jag har bestämt mig för att använda kommandot "stanna" när jag vill att hon skall vara kvar i den position hon är i.

Ett annat kommando är "hopp". Jag använder "hopp" eller "hopp upp" när hon ska hoppa upp PÅ något, och har därför beslutat mig att använda kommandot "över" istället för "hopp" - som ju annars är det vanligaste kommandot i den situationen - när hon skall hoppa över något (ett hinder tex).
Detta är bara några exempel, men jag ska sätta mig och tänka igenom hur jag vill ha det, vilka kommandon som känns bra/naturliga för mig att använda i olika situationer osv.
Jag tycker det känns bättre - och jag tror det blir tydligare och lättare för hunden - att dels inte använda flera olika kommandon när man egentligen vill en och samma sak (tex att hunden stannar kvar i sittande eller liggande position, "stå" däremot betyder ALLTID att stanna och stå kvar för oss), och dels att inte heller använda två motstridiga ord i kommandon; tex "hoppa inte" då det blir förvirrande för hunden, hellre då säga "nej" eller "inte" tex, dvs ett enkelt förbudsord som hunden vet vad det betyder.

När det gäller platsläggning så kanske det är så inom tävlingslydnaden (det var så längesen jag sysslade med det så jag har glömt) att man bara ska använda ett kommando till hunden när den ska lägga sig ner och ligga kvar, så mitt sätt med "ligg" och "stanna" kanske inte skulle funka att använda i den speciella situationen? Men nu ska jag ju inte syssla med tävlingslydnad så för mig är det ju hur som helst inte relevant/aktuellt.

"Stå" är det vi tränar mkt på nu för det är det kommando hon behöver behärska då vi ska ställa ut, och det är då fasen inte så lätt som det låter :(
Själva "ståendet" att ställa sig/stanna och stå är inget problem, det svåra är att få hunden (eller iaf Tindra) att inte snabbt sätta sig ner igen och/eller att stå kvar när man rör sig från hunden *suck* men vi tragglar på dagligen och hoppas på att det ska sitta tills My Dog i januari!

Appråpå kommandon - eller rättare sagt ord och betydelser/innebörder - så är Tindra duktig på sånt som vi egentligen inte tränat utan mer lekt oss in i och hon kan många ord och innebörder av ord, här följer några utöver mer rena "kommandoord": hämta, var är [namn på det hon ska leta efter]?, leta, bollen, frisbeén, kongen, leksaken (det har jag använt för alla leksaker utom bollar förut men jag har slutat använda det nu, så nu ska jag sluta säga leksaken om hennes kamptross och istället säga "trossen"), kudden, soffan mm.
Det här är kanon för hon kan redan hämta en massa saker, och den lusten att leta efter, hämta och bära saker ska jag bygga vidare på :D

Jaha, och var kommer nu simultankapaciteten in i allt det här undrar ni förstås?!
Jo jag har ju en tendens att inte kunna göra flera saker samtidigt :(
Men även det ska det ändras på, ja faktum är att ju mer som blir ordning i lägenheten dessdå mer klarar jag även av det. Till exempel när jag sitter här framför min üüüüübeeeeeerlångsamma dator och väntar på att nåt ska hända så kan jag ju faktiskt passa på att göra nåt annat medan jag väntar på att nåt ska hända, mer än att bara sitta här å glo!! Jag har ju satt hit datorstolen istället för att ha fåtöljen framför datorn (har tyvärr bara stationär dator), den är iofs obekvämare (kanske lika bra det?) men å andra sidan så är det lättare att resa sig upp ifrån den - och komma på att det är det jag ska göra!! - än när jag satt i fåtöljen. Så, sakernas plats i hemmet HAR betydelse för välmåendet och hur ens liv fungerar - eller inte fungerar - i övrig, iaf för mig.....så lite feng shui alltså, även om mitt hem alltid kommer vara plottrigt ;)

Nähä, nu har ta mig tusan ÖVER halva dan gått igen.....hur F*N bär jag mig åt????!!!! Skynda skynda, bråttom bråttom; Gunde Svan (ni minns väl hur han var i Fångarna på fortet) och Gullans lovsång ;P
Tack å adjö!

fredag 24 september 2010

The båtten is nådd.....

Jahapp, inte uppdaterar jag ihjäl mig precis......men det ska väl bli bot å bättring med det vart det lider.

Mycket har hänt sen sist både på det privata planet (eller tja, mkt å mkt, men en del iaf) och för Sverige i stort.
Det stora samtalsämnet och nationens "splittring" kan väl knappast ha undgått någon, såvida man inte bor under en sten nånstans. SJÄLVKLART ska även ullan Gullan göra sin valanalys vart det lider, men tills vidare så konstaterar jag bara att nu kan det väl knappast bli värre;   Alfons Åbergs pappa har regerat landet i fyra år och av någon OUTGRUNDLIG anledning så har han fått förnyat förtroende av det svenska folket PLUS att över 300 000 svenskar har röstat på SD, man börjar ju faktiskt fundera på om det där med omyndighetsförklaring av vissa individer inte är en sån dum idé trots allt :O
Sen i somras har vi ju även fått Boxer-Robert som prins och make till landets blivande drottning så jag menar nu kan det väl knappast bli värre för gamla Moder Svea, vi är ett land vars högsta befattningar innehas av ett gäng seriefigurer (här räknar jag även in Jimmie Åkesson!).....som sagt, The båtten is nådd!!
Tur då att det går mer framåt på det privata planet, även om min ekonomi har nått igenom bottenläget och fortsätter sin djupdykning, men NÅNSTANS finns det en till botten och då finns det bara två vägar att välja på; att stanna kvar eller börja resan uppåt ;P
Jag och Tindra ska börja på vår vardagslydnadskurs på tisdag, redan imorgon ska jag iväg på den inledande teoridelen som sker utan hund :)
Städningen rör sig långsamt i rätt riktining, fått en ny (begagnad dock, men den är ju ny för mig) soffa och har möblerat om i köket bl.a, känns MKT bättre!!

Tindra har fått en fin namnbricka av mommo - min mamma alltså - och på baksidan står mitt mobilnummer :D
Men det får man ju hoppas att den inte ska komma till användning, dvs att hon springer bort :(

tisdag 14 september 2010

Aldrig får man vara glad :(

Har inte fått städat nåt idag, blev sent här som vanligt.
Tog mig iaf tid att sminka mig lite idag, älskar att hålla på med make-up men det blir inte så ofta nuförtiden tyvärr. Iaf, jag tycker att jag under en ganska lång tid har haft svårt för att få till en snygg ansiktsbas med foundation pga min "problemhy". Jag skulle säga att jag har tre problem: U-zonen/oren hy, svettningar och torrhet.

Ska reda ut det lite.
Att hyn är oren lite nu som då beror helt enkelt på att jag slarvar med rengöringen så där får jag ju skylla mig själv, men den så kallade U-zonen blir faktiskt nästan värre när jag sköter om min hy än när jag slarvar med rengörningen och det är ju minst sagt surt:/
Jag har väl egentligen alltid haft det som kallas för fet hy i ansiktet (eller typisk T-zon), men nu på "äldre dar" så har helt andra problem uppstått. På kroppen är jag alltid torr pga att jag har en lindrig form av en hudsjukdom. Det blir alltid bättre på sommaren och den här sommaren har verkligen varit som en dröm för mina händer, jag har kunnat tvätta händerna hur många gånger som helst utan att behöva smörja in mig, och efter den helvetesvintern jag hade bakom mig så var det paradiset......nu har dock problemen börjat igen och jag tror att jag har ytterligare en hård vinter att se fram emot. Nåja nu var det ju inte min kropp eller mina händer jag skulle skriva om utan hyn i ansiktet.

Åter till ansiktet alltså. T-zonen har ju säkert de flesta hört talas om, men U-zonen är mer okänd. U-zonen är området runt haka och kinder som man kan få problem med blemmor när man blivit lite äldre, och jag lovar, jag har fasemej mer blemmor nu än när jag var tonåring, och det är INGET kul alls :(
Lägg därtill att jag är en "pillare" och "klämmare" av rang så kan ni ana er till hur jag ser ut! Jag KAN inte ge fan i att pilla och klämma på om det så är ömma blemmor eller små hårstrån som jag bara MÅSTE ha ut om jag så ska gräva ner med pincetten.....NO GOOD, så hakan - och i viss mån kinderna - är då inte vackra. Så, att SLUTA pilla och klämma är nåt som jag MÅSTE lägga av med.

Problemet för mig med att använda foundation de sista åren har sin del i att jag å ena sidan är torr i huden - även om den inte verkar torr efter att jag har smörjt in ansiktet så blir den det (eller det syns iaf) när jag tar på foundation - men å andra sidan svettas som en tok i ansiktet. Med tanke på hur jag ser ut i fejjan skulle det ju vara "trevligt" om man kunde få en snygg bas med hjälp av foundation, men det har jag som sagt problem med.

Problem nr tre är alltså att jag svettas nåt så in i helvets lätt och mycket, jag tror att detta är en biverkning av mediciner jag äter, så allt "rinner" ju liksom av mig :(
Förr hade jag aldrig några svettningsproblem what so ever, då var det kanske mer att huden var fet och på den tiden så kunde man ju bara fläska på med puder.....men si det går INTE efter att man passerat 37-års strecket eller nåt, för resultatet blir att varenda liten rynka och linje i ansiktet framhävs och man ser ÄNNU torrare och rynkigare ut än vad man skulle göra utan make-up.

Foundationborste
Jag har provat olika foundations (både vad gäller färg, märke och konsistens) såklart, och även olika sätt att applicera densamma (med fingrarna, med fuktad svamp, med torr svamp, mineralfoundation med borste). Häromsistens så köpte jag mig en foundationborste tillsammans med min nya foundation som jag beställde ifrån Yves Rocher, och jag tror ta mig tusan att jag har funnit det bästa sättet att applicera en foundation på min hud så att den gör det den ska!! Det kan ju för allan del vara den nya foundationen oxå men nä, jag tror mer det är borsten som är knepet :)
Min nyaste foundation

Så lite smink kom alltså på idag och ut i skogen ska vi gå, lilla kamphunden och jag.
Vi fick oss en skön promenad över stock och sten TILLS jag får se ett litet hål i marken, suprice SUPRICE!! Tror ni inte på FAN att vi sprang på ett annat jordgetingbo!!! Nåja, denna gången blev det inte så illa som sist iaf, men Tindra fick sig ändock ett stick i örat :(
Det jag är så himla sur på (förutom att min hund fått lida såklart!) är att jag vågar fasen inte ta dessa välbehövliga promenader inne I skogen i Slottsskogen längre, för jag kan ju inte riskera att vi ska stungna var och varannan dag :(
Detta innebär i sin tur att Tindra måste vara kopplad mkt mer på våra promenader och att vi inte får samma motion i kuperad terräng. FAAAAAAN va sur jag ÄR!!!!!

Peppar peppar så har jag än sålänge inte sett några jordgetingbon i Änggårdens skog så vi får väl helt enkelt ta oss dit lite oftare, men det är ju en viss transportsträcka att ta sig dit. Man har en skog (för det finns mkt rena skogsområden inne i Slottsskogen, mer än vad man kanske tror) precis utanför dörren men vi (vovven och jag) kan inte utnyttja den till fullo pga dessa djävulska små varelser, men jaja dom ska väl oxå få leva antar jag (men dom kunde väl göra det nån annanstans ;P).

Nähä, nu ska vi ut sista gången här och sen i säng, imorgon har jag tvättid klockan tolv så då kan vi inte ligga och sova till tolv som vi gjort det sista.

Hejja Larsa friskt humör......

Lars Ohly med sin Staffordshire Bull Terrier Vilja
Ja och inte BARA Lars Ohly utan även alla andra som skrivit debattartikeln Stoppa hetsen mot hundarna!

När vi ändå är inne på Larsa så kan jag ju passa på att prata lite om det stundande valet.
Jag tycker helt ärligt att det är AAAAANINGENS tjatigt med alla dessa mätningar om vilket block/vilka partier som leder, vad är syftet med alla dessa undersökningar undrar faktiskt jag?! Är det att försöka påverka folk i en viss riktning eller vad?!

Det allra viktigaste tycker jag är att folk GÅR och röstar, det är inte bara en demokratisk rättighet utan en förbannad demokratisk skyldighet!!
Personligen så hoppas jag att inte SD tar nåt/några mandat i riksdagen, men jag ser hellre att folk röstar på SD än att folk inte röstar alls om jag ska va ärlig.
Och en annan sak, varför ska man va så hemlig med vad man röstar på, det har jag aldrig begripit. Själv tycker jag väl om jag ska vara helt ärlig att när det gäller politiker så är de mest samma skrot och korn allihop, och visst kan jag tycka att det är snudd på patetiskt varenda gång sossarna är i opposition och inte gör annat än att peka finger och kritisera sittande regering när det på de allra flesta plan de facto var lika jävla eländigt när dom hade makten, varför gjorde dom inte nåt åt dom fel och brister i samhället DÅ när dom själva regerade kan man ju fråga sig?!
Men oavsett det så ÄR det ändock viktigt att rösta, och även om jag tycker att ALLA partier har både sina för- och nackdelar så är det ändå enligt min mening så att man primärt nånstans väljer om man vill rösta för solidaritet eller för egenintresse.

Eftersom Lars Ohly BÅDE har en Staffordshire Bull Terrier OCH gillar Green Day så är ju mitt val givet höhö ;P
Närå, skojja bara, jag hade röstat på V ändå, fast i Landstingsvalet så tänker jag faktiskt rösta på Sjukvårdspartiet - Västra Götaland.

Så oavsett vilka ni vill se regera Sverige så GÅ OCH RÖSTA, att inte rösta är att urholka demokratin!!

måndag 13 september 2010

Jaha ja, ska det börja röra på sig lite nu tro?!

Oj oj, Tindra och jag har haft en prövningarnas vecka kan jag säga, eller tja kanske mest hon. Jag kommer ju som sagt inte igång riktigt, eller snarare allt tar ju sån TID för mig så det blir inte mkt gjort. Nåväl, försökte bl.a dona om med mina datorer (eller snarare alla mina hårddiskar som ligger å dräller) för att om möjligt kunna speeda upp burken lite, men det gick ju ingé vidare :(

Jag vill ogärna byta burk även om jag faktiskt har en nyare burk, men den verkar dels ha en sämre processor  än den äldre burken jag använder nu, dessutom har den bara två platser för RAM vilket gör att jag kan ha mer RAM på den här än på den nyare, så jag fortsätter sitta med den här burken med en extremt liten hårddisk. Allra helst skulle jag vilja ha en bärbar oxå som komplement till den stationära, jag sitter inte riktigt bra här, får ont i nacken bl.a (där jag troligen har ett diskbråck). Nåja, tycker nog burken har speedat upp sig lite ändå efter diverse ändringar och en liten förstärkning av RAM.

Tror jag kommer köra Firefox mest nu då Explorer bara verkar fucka upp mest hela tiden, HATA Microsoft!! Ändå gillar jag på sätt och vis IE bättre än eldräven, NÄR IE nu funkar som den ska vill säga.
Nåja, åter till prövningarna. Det började redan veckan innan egentligen då jag fick ett "argt" brev ifrån banken om att jag övertrasserat mitt kreditkort och att pengarna skulle sättas in omedelbums........kan säga att jag bara väntat på detta eftersom jag nu som då har övertrasserat krediten när det varit kris......eller nja, kanske inte ALLTID kris men det är som min farmor sa till mig redan som barn: Pengarna bränner i fickorna på dig tös :/
2100 kr ville banken ha, PAAAANIK!!!! Som tur var kunde min älskade far låna mig dom pengarna, varav 600 kr han har efterskänkt (tack älskade pappa!!) så jag kan betala av till honom istället och därmed kunna dela upp betalningarna. Numer så ligger INTE kreditkortet i plånboken utan i en byrålåda här hemma i säkert förvar för alla impulsköp ;P

Städningen rör sig iaf framåt och DET är glädjande, räknar helt kallt med att kunna kunna bjuda hem folk här redan i veckan utan att behöva skämmas eller framkalla en astmaattack hos besökarna. Nu skall även mattor läggas på och det ska bli jätteskönt faktiskt. Tindra är ju sen ett bra tag tillbaka helt rumsren så nu är det hög tid att hemmet blir lite ombonat igen, kala golv gör ju inte hemmet så  ombonat enligt min mening.
Nåväl, i torsdags satt jag bara och pula med datorerna och det blev en riktig Åke-Tråkdag för stackars Tindra, fredagen börja "illa" den oxå, illa i bemärkelsen att allt blev så sent. Jag har så extremt svårt att somna om kvällarna/nätterna just nu, vet inte varför för jag kan vara jättetrött men jag somnar bara inte :(
Men så frampå seneftermiddan så skulle vi iaf ge oss av på en härlig långis i duggregnet med lek och träning var tanken, vi hann INTE långt.......

Ibland tar vi oss bara runt Slottsskogen på koppelpromenader men för det mesta så försöker jag även gå inne i skogen så Tindra kan vara lös, det är oxå bra för henne att bygga upp muskelatur och balans att gå i kuperad terräng, klättra i berg och att balansera på stockar och annat. Jag brukar även passa på att låta henne göra uppletande av tex en boll. Som sagt, vi skulle traska in i skogen på ett ställe där vi gått hundratals gånger förut. Jag tänkte att vi skulle börja med lite lek eftersom hon haft det så tråkigt så jag kastar in en boll i skogen, Tindra sätter av och jag går efter. Hon tar bollen och är på väg mot mig när hon plötsligt stannar och bara släpper bollen och liksom tittar förbi mig ut mot gångbanan. Jag tänker att hon ser nåt och är på väg att rusa iväg dit, men det är nåt som inte riktigt stämmer, men jag vänder mig iaf om och tittar....ingen där!

Tindra springer iväg, jag anar att nåt inte står rätt till och hon börjar sno sig mot baken och jag fattar att hon antagligen blivit biten av nåt, jag säger åt henne att stanna och då ser jag att nåt sitter på hennes bak, en geting. Jag schasar bort den och är på väg mot där jag kastat bollen, Tindra är glad igen och springer för att leta efter bollen då jag får syn på det, ett GIGANTISKT jordgetingbo!!! Jävlars i satans gatan för att uttrycka det lindrigt, för att göra en lång historia kort så var det ett JÄVLIGT pissed off gäng jordgetingar som attackera både mig och Tindra, men allra mest Tindra. Alla som nån gång varit i kontakt med jordgetingar vet att dom är fan inte som normala getingar, dom liksom klistrar sig fast på en och är ett helvete att få loss :(

Som sagt, den promenaden blev inte lång, att komma bort från alla getingar som om och om igen attackerade oss - och värst råkade Tindra ut för dom - och få loss dom ifrån både mig och henne tog däremot sin lilla tid. Vi blev rejält stungna båda två men vi hade iaf tur i oturen och klarade oss utan mer men än sveda och värk om man säger så, puh! Inga nya veterinärkostnader således.

Som sagt, det går framåt på städfronten (inte fort men ändå) och det gäller både själva grovstädningen och finliret. Jag har mkt att dona med för jag behöver röja och slänga både ibland prylar och kläder. Sen står sånt som att rengöra skåp på listan, nu ska ALLT gås igenom och rengöras ifrån golv till tak!! I oktober skall det vara städdag i bostadsrättsföreningen (jag har dock en hyreslägenhet så jag slipper den gemensamma städningen, moahahaha) och det kommer finnas container att slänga storavfall i och även en att slänga elektronikprylar, så nu SKA det rensas ut på vinden en gång för alla så det blir lite ordning och jag kan få upp en del av all skit jag har nere i lägenheten upp på vinden och frigöra lite förvaringsytor och förvaringsutrymmen.

Så, jag är på gång nu känns det som :D
Även på hundfronten så verkar det bli en hel del aktiviteter framöver, något man verkligen behöver såhär när hösten är i antågande och det lätt blir att man kurar inne. Nästa söndag ska vi ha en Staffordshire Bullterrierträff med promenad, fika och ringträning (alltså utställningsträning). Helgen därefter blir det förhoppningsvis en Bull&Terrierträff vid Delsjön med promenad och fika, kul för där brukar ju inte jag och Tindra hänga.
Nu går jag oxå och väntar på kallelse till vår vardagslydnadskurs som vi ska börja i slutet av september, så det rör på sig och blir mer aktiviteter och kul för Tindra än vad det kanske varit för henne den sista tiden med hennes löp, tass-svamp (den är dock borta nu) och mina sena dagar.

Så, VÄLKOMMEN du sköna höst!!
Nu ska jag bara göra mig i ordning här och sen ska vi ta oss en skön promenad i det otroligt fina vädret, jag tror vi tar oss till Änggården idag och tittar efter lite svamp, sist så hittade jag ju två små Karljohan och massor av fin blek taggsvamp :)

tisdag 7 september 2010

Time goes by so slowly......

som Madonna sjunger.......fast den GÖR ju inte det, går långsamt alltså :(
 Jag hinner ju absolut ingenting på dagarna, jag FATTAR inte hur folk som jobbar och har familj med barn hinner med allt?!

Den här bloggen har ju inte alls blivit som jag hade tänkt mig för jag hinner ju för fasen inte blogga :(

Ja ja, jag får väl tid och ork NÅN gång till att få ner alla blogginlägg som finns i min skalle, synd att man inte bara kan scanna av vad man tänker rakt in i datorn, DET längtar jag tills man kan göra ;D