Följande tio punkter beskriver ganska väl hur en terrier betraktar ägandeförhållanden mellan dig och sig själv.
Lagen gäller allt som råkar komma i din terriers väg.


- Om jag tycker om det så är det mitt
- Om jag har det i munnen så är det mitt
- Om jag kan ta det ifrån dig så är det mitt
- Om jag hade det förut så är det mitt
- Om det är mitt så kan det aldrig vara ditt på något vis
- Om jag tuggar sönder det så är alla bitar mina
- Om det ser ut som mitt så är det mitt
- Om jag såg det först så är det mitt
- Om du leker med något och lägger det ifrån dig så är det automatiskt mitt !
- Om det är trasigt eller tråkigt så är det DITT
- Om det går att äta, så är det absolut mitt !

En gammal lag men ack så sann...

måndag 8 november 2010

HJÄLP!!!! Jag har blivit morsa till en tonåring :O

Och frågan är väl om jag ens själv har växt ur tonåren :O......ingenting i min livsföring tyder ju på det iaf :/

Nåväl, tonåringen ifråga är ju förstås Tindra :)
Holy Moses vilken ENERGI hon har nu lilltösa, och då var den inte dålig innan heller haha!! Det känns som om det helst ska hända nåt hela tiden och det är verkligen en utmaning att få till det så att hon får allt vad hon behöver av både fysisk aktivitet, mental aktivitet och vila......för mkt eller för litet av nåt och hon förvandlas till ett totalt bångstyrigt litet monster, om än ett väldigt sött sådant.
Vila är väl i alla fall det minsta problemet haha ;)

Nu är det är slut med att inte vilja ta promenader bara för att det regnar ute kan jag säga! I förra veckan så var det en såndär regndag när hon INTE ville vara ute, och då ska ni veta att hon faktiskt har ett jättebra regntäcke så det är ju inte så att hon blir helt genomblöt precis :O
Resultatet av en dags fysisk vila visa sig dan efter då hon var HELT omöjlig att ha att göra med på långpromenaden haha, så nu kommer hon inte undan: Rain or no rain, MINST en långpromenad om dan tills hennes värsta tonårsfasoner/energi är över iaf. Det är en prövning ibland att vara tonårsmorsa till ett 16 kilos kompakt energiknippe som far omkring som ett litet bowlingklot kan jag säga ;P
Till min glädje så har hon nu börjat gilla att gå på promenad på mornarna, vilket hon inte har gjort förut. Så nu kan man ju gå en lite längre tur direkt på morgonen vilket jag tycker är bra, det gör det lättare för mig att kunna få gjort fler grejjor under dan än vad jag får till nu.

Jag FÖRSTÅR som sagt inte hur man kan få SÅ LITE gjort alla dygnets 24 timmar sju dagar i veckan???!!! :O
Det kan bara vara tonåringar som lyckas med det.....ja å så övermogna sådana á la Gullan då!
Folk pratar om att dom inte får livspusslet att gå ihop, jag HAR inte ens nåt "livspussel" men jag får det ÄNDÅ inte att gå ihop :((
Jag tror jag måste göra upp något slags dagsschema, åtminstone under en överskådlig tid så att jag får bättre grepp över dagarna och får nåt gjort!!

Visst, jag vet att jag inte har ork att klara av lika mkt som "normala" människor, det finns ju en orsak till varför jag har sjukpension, men LITE mer än vad jag gör nu MÅSTE ju bara bli gjort för det här håller inte!!
Visst, det sista har jag tex fått lagat middag ett par dagar och tvättat, men mer är det inte. Jag har ett JÄTTEBERG med disk, dammråttorna börjar invadera hemmet, köksbordet är helt belamrat och mattorna skulle minst sagt må bra av en närkamp med tvättmaskinen. Det enda jag kontinuerligt sköter på städfronten är tvättning, ha renbäddad säng, rent i badrummet och tömmer soporna........JESUS, jag känner mig nästan som nickedickerna i Ung & Bortskämd som jag precis kollat på (are they for REAL???!!! Herregud, jag vet inte vilka som jag tycker är dom största idioterna; ungdomarna eller deras föräldrar :O)......dags för uppryckning som sagt!

När det gäller Tindra så behöver jag bli lite bättre på att träna med henne. Visserligen så tränar vi ju när vi är ute på sånt som faller sig naturligt s.a.s men utöver det så behöver vi träna mer "organiserat" framförallt ute, nu blir det mest sporadisk träning inomhus.
Jag har en tendens att göra allt i sjok, jag måste bli bättre på att fördela gracerna så att mer blir gjort på dagarna. Nu i.o.m att Tindra har mer energi och vill gå på morgonpromenader så har jag de sista dagarna kunnat dela upp våra promenader bättre, så det är iaf ett första steg.

Nä, imorgon är det dags att kavla upp ärmarna och börja ta tag i städningen! Jag behöver röja på flera plan för min ekonomi är i TOTAL katastrof så jag måste ta tag i att försöka sälja av lite grejjor på Blocket så att jag förhoppningsvis kan få in lite cash, och det SNARAST!! Alltså måste jag röja.
Jag har aldrig sålt nåt övht på annons, men kompisen sålde en hel del grejjor på Blocket för ett tag sen så det var inspirerande, sen har ju jag inte så bra grejjor att sälja som hon men jag måste iaf göra ett försök. Precis som min kompis så orkar jag inte med joxet att skicka grejjor, så det blir bara lokalt över Göteborg. Annars så finns ju Tradera, men det verkar för meckigt för mig.

En sak som iaf förbättrat mitt liv de senaste dagarna är upptäckten av webbläsaren Google Chrome, FAN va bra den är!!! Jag har ju jämt problem med min gamla sega dator, ALLT tar en evig tid, men med Google Chrome känns det som om jag fått en helt ny dator!! Så nu kanske det inte behöver ta en halv dag för mig att göra ett blogginlägg :)

Nya friska tag imorgon alltså :)
Har dock inte skrivit ner några dagsplaneringar ännu men det börjar jag med imorgon. Likaså ska jag börja skriva ner och planera lite mer ang träningen med Tindra.

Och om ni undrar hur Gullan kommer vara som ålderspensionär, kolla på Pensionärsjävlar så har ni har svaret  ;)

Inga kommentarer: